Hej :)
Uwielbiam taką pogodę, piękna końcówka lata :)
Dzisiaj chcę Wam pokazać szybki sposób na posiłek :)
PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM :)
Potrzebne rzeczy:
-parówki
-ciasto francuskie.
Ja i jedno i drugie kupiłam w Biedronce :)
Najpierw polecam nagrzać piekarnik, 200 stopni, temoobieg :)
Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy na 6 równych części
Na każdym kawałku ciasta kładziemy parówkę i owijamy nią ciasto :)
Robimy tak z tyloma częściami, ile chcemy zjeść hehe :)
Na Naszą dwójkę wystarcza 5 takich paróweczek :)
Parówki układamy na blaszce:
I wstawiamy do nagrzanego piekarnika :) pieczemy je od 15 do 18 minut (tak zaleca producent ciasta :))
Nasze paróweczki po wyjęciu z piekarnika, już z ketchupem :)
Tak
wiem, być może nie wygląda to zbyt apetycznie ze względu na parówkę, no
ale niestety w takiej temperaturze parówka nie będzie wygladać inaczej
:)
Zapewniam Was, że smakuje wyśmienicie! :)
Miłego dnia! ;)
Mhhm, z chęcią bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńLubię parówki ale w takim wydaniu jeszcze ich nie jadłam :P
OdpowiedzUsuńWypróbuje ;)
Dobra propozycja na kolacje, szybko i smacznie :-)
OdpowiedzUsuńOooo tak, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńznam ten przepis :) jest bardzo smaczne....
OdpowiedzUsuńdawno nie robiłam
Jadłam jeszcze z dodatkiem kukurydzy i ziół prowansalskich. Smacznego! :)
OdpowiedzUsuńRobiłam,jadłam -> POLECAM:*
OdpowiedzUsuńSmacznego:)
ciasto francuskie z Biedronki jest genialne do wszystkiego ;)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie bardzo:)
OdpowiedzUsuńrzeczywiście,piękne są,moje małe marzenie:)
Koniecznie muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńmmm wygląda przepysznie mnie tam parówka nie odstrasza hehe :P ale ale ja osobiście lubię inną wersję parówki w sumie to 2 wersje jedna to po prostu obtoczona w jajku i bułce tartej a potem na patelnie aż się zarumieni a druga mmm ta to dopiero pyszna ;) nacinamy parówkę wzdłuż tak jak byśmy chcieli przeciąć ją na pół wkładamy do niej serek żółty i jak poprzednio zapiekamy na patelni myślę, że można by połączyć oba nasze przepisy czyli parówkę razem z zerem zawinąć w ciasto francuskie ? co o tym myslisz? pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie www.glammadame1990.blogspot.com . Dzięki za inspiracje kulinarną no i oczywiście dołączam do obserwatorów :)
OdpowiedzUsuńPróbowałam z serem w środku i jakoś nie smakowało mi za bardzo, wolę wersję bez :) ale ten 1 przepis muszę wypróbować, brzmi smakowicie :)
Usuńwygląda na prawdę smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńZaobserwowałam ;D
pomysłowo i smacznie :) !
OdpowiedzUsuń