Obserwatorzy

niedziela, 9 września 2012

Parówki w cieście francuskim :)

Hej :)
Uwielbiam taką pogodę, piękna końcówka lata :)
Dzisiaj chcę Wam pokazać szybki sposób na posiłek :)
PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM :)
Potrzebne rzeczy:
-parówki
-ciasto francuskie.
Ja i jedno i drugie kupiłam w Biedronce :)
Najpierw polecam nagrzać piekarnik, 200 stopni, temoobieg :)
Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy na 6 równych części
Na każdym kawałku ciasta kładziemy parówkę i owijamy nią ciasto :)
Robimy tak z tyloma częściami, ile chcemy zjeść hehe :)
Na Naszą dwójkę wystarcza 5 takich paróweczek :)
Parówki układamy na blaszce:
I wstawiamy do nagrzanego piekarnika :) pieczemy je od 15 do 18 minut (tak zaleca producent ciasta :))
Nasze paróweczki po wyjęciu z piekarnika, już z ketchupem :)
Tak wiem, być może nie wygląda to zbyt apetycznie ze względu na parówkę, no ale niestety w takiej temperaturze parówka nie będzie wygladać inaczej :)
Zapewniam Was, że smakuje wyśmienicie! :)

Miłego dnia! ;)

14 komentarzy:

  1. Mhhm, z chęcią bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię parówki ale w takim wydaniu jeszcze ich nie jadłam :P
    Wypróbuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dobra propozycja na kolacje, szybko i smacznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. znam ten przepis :) jest bardzo smaczne....
    dawno nie robiłam

    OdpowiedzUsuń
  5. Jadłam jeszcze z dodatkiem kukurydzy i ziół prowansalskich. Smacznego! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robiłam,jadłam -> POLECAM:*
    Smacznego:)

    OdpowiedzUsuń
  7. ciasto francuskie z Biedronki jest genialne do wszystkiego ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. wygląda smacznie bardzo:)

    rzeczywiście,piękne są,moje małe marzenie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. mmm wygląda przepysznie mnie tam parówka nie odstrasza hehe :P ale ale ja osobiście lubię inną wersję parówki w sumie to 2 wersje jedna to po prostu obtoczona w jajku i bułce tartej a potem na patelnie aż się zarumieni a druga mmm ta to dopiero pyszna ;) nacinamy parówkę wzdłuż tak jak byśmy chcieli przeciąć ją na pół wkładamy do niej serek żółty i jak poprzednio zapiekamy na patelni myślę, że można by połączyć oba nasze przepisy czyli parówkę razem z zerem zawinąć w ciasto francuskie ? co o tym myslisz? pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie www.glammadame1990.blogspot.com . Dzięki za inspiracje kulinarną no i oczywiście dołączam do obserwatorów :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Próbowałam z serem w środku i jakoś nie smakowało mi za bardzo, wolę wersję bez :) ale ten 1 przepis muszę wypróbować, brzmi smakowicie :)

      Usuń
  10. wygląda na prawdę smakowicie ;)
    Zaobserwowałam ;D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz :)
Nie piszcie mi komentarzy typu: zapraszam do Mnie, zaglądam do każdej użytkowniczki, która zostawiła u Mnie komentarz :)